Framme!!

Nu har jag varit i Seattle i typ 24 h. Lång flygresa hit och 9 h skillnad. idag har vi varit ute på Craigs farm hela dagen och ridit. idag var de två pass med sitsträning. Jättespännade, roligt och lärorikt. Sitsträning är grunden till allt, utan en fungerande och avslappnad sits kan inget annat fungera. Hur ska hästen kunna förstå vad du vill om du själv inte vet vad du gör? sitsen och medvetenheten över vad du gör med din kropp och hur allt hänger ihop är A och O i ridning. Det handlar om att du måste vara medveten och koordinerad i din kropp för att ge rätt signaler till hästen. Hästen förstår bara det vi gör inte vad vi tänker att vi gör!

I morgon blir det sitsträning igen. Super intensivt och sjukt mycket information så lite smått slut i huvudet just nu.. så tänkte väl att jag ska skriva ihop ett lite längre inlägg om sitsen så småningom.

:)

Måste bara länka till den här filmen som jag precis kollat på. sjukt spännande och intressant. Men för alla känsliga så dissekerar dom en häst, äckligt men sjukt lärorikt! :)

 

https://www.youtube.com/watch?v=WHlqZ6VZvKE



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0