Tankar om harmoni och dissharmoni

För att arbeta bra tillsammans med hästen, måste du först harmonisera med hästens rörelse, hästens hjärtslag och hästens sätt att vara. Du måste slappna av och följa med hästen i harmoni. Det ska bli något ni båda letar efter och strävar efter att uppnå (Det som jag även kollar för att vara conectad eller linked med hästen). Du ska följa med som en våg på hästens energi, en energi som ni ska dela. För att skapa rörelse måste du insinuera förändringarna som du vill att hästen ska få dig att känna. Om du exempelvis vill galoppera, måste du tillåta din kropp att komma ihåg hur hästen får dig att känna när du galopperar, känslan som uppstår i din kropp. Du måste tillåta din kropp att följa med och minnas hur det känns. Du blir bara lite excentrisk i rörelsen i skritten och tänker galopp, små små tankar som förbereder din kropp på känslan du har när du galopperar. Eftersom hästen vill känna harmoni kommer hästen svara med att galoppera, vilket för er tillbaka till en perfekt harmoni igen.

 

Om du tillexempel sjunger med en annan sångare, som sjunger lite fel, eller om någon spelar lite fel på ett instrument när du sjunger så kan du antingen; stoppa allt och säga att det var fel, förstöra det ni höll på med, kanske till och med tappa flowet ni hade. Eller så kan du justera lite själv så att ni hittar varandra igen, vilket skapar förtroende, och som de flesta gör när man sjunger tillsammans man backar upp varandra. Som en sångare så anpassar sig hästen och belöningen blir den underbara känslan av sann harmoni.

 

Låter inte så svårt eller hur? :) Det är inte så svårt, man måste bara tillåta sig själv att känna och vara. Som jag skrivit innan det är inte svårt det är bara heller inte lätt. Anledningen till att det inte är lätt är för att vi tänker mer än vad vi känner. Hästar känner mer än vad de tänker. Vill vi inte möta våra älskade vänner där de är och kommunicerar?

 

Hur lätt är det att slappna av och riktigt harmonisera med hästen från början då? Det är precis lika lätt eller svårt som att vara i harmoni med vilken annan varelse som helst. Det viktiga att komma ihåg är att varje gång man spänner sig skapas en dissharmoni. Om du kommer ihåg galoppen där du blev rädd, kommer du få galoppen som du tycker är obehaglig. Därför är det viktigt att vara i balans och våga slappna av. Spänner du dig och väntar på en galopp som du vet är lite otäck, då kommer det bli det du får. 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0