Lösdrift vs. box

Hittade en artikel på hippsson om lösdrift jämfört med uppstallningsom jag verkligen gillade!
 
Det roligaste är att fler och fler börjar förstå vikten av att ha hålla häst på lösdrift.
Lösdrift ger friskare, hållbarare och gladare hästar! Hästen får en chans att verkligen vara häst!
 
När vi flyttade ut på gård år 2000 byggde vi en lösdrift där tanken var att ha unghästarna, då blev vi anmälda för att hålla hästar på lösdrift, nu börjar äntligen alla förstå att hästar är gjorda för att röra sig och mår bättre av det! Helt sjukt att det då ansågs typ som djurplågeri att ha häst på lösdrift. Hästar är inte människor!!!
 
Just nu håller vi på att bygger en till större lösdrift för att kunna ha fler hästar ute denna vinter, och alla våra hästar går fortfarande ute på bete, vilket de förhoppningsvis kommer kunna göra till slutet av oktober (sen är det lag på att det måste kunna gå in)
 
Man får inte glömma att hästar är hästar och inte som vi, jag måste typ säga det till mig själv varje dag. Tycker så synd om dem när det börjra bli kallt på nätterna :)
 
Men hästar håller värmen genom att röra sig och äta, vilket de kan göra när de går ute i stora hagar, men inte när det står i en box. De som kan hända är att de får lite mer päls, men då får man väl sätta på ett täcke när det regnar så det inte blir blöta och kalla. Man ska komma ihåg att det finns studier som visar att en rakad häst klarar upp till 10 minus utan att frysa. Det som gör att en häst fryser är brist på rörelse och för lite mat. Sen kan även vind och regn påverka.
 
här kommer hela artikeln! verkligen läsvärd! http://www.hippson.se/artikelarkivet/forskning/box-ger-fler-skador-an-losdrift.htm
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0