I´m Back! :)

Det var alldeles för länge sen jag skrev här jag vet.... Men alla hästar mår bra och har lite för många just nu, så all min vakna tid spenderar jag i stort sätt med dom just nu. :)
 
I helgen var jag på Falsterbo Horse Show en rikig häst fest! Alltid lika trevligt att vara där nere även och jag blir alltid lika sugen på att tävla själv!
 
Nu har jag dessutom några riktigt fina unghästar så i höst är det nog dax. Både Lillan och Karisina har fått vara ute på en varsin Pay and Jump med felfria resultat!
 
Jag har funderat mycket kring den klassiska ridkonsten och den moderna och även läst en bok på samma ämne Tug of war classical vs. "modern" dressage skriven om en veterinär (dr. Gert Heuschmann) som tidigare tävlat på hög nivå och nu specialiserat sig på tävlingshästar och varför så många blir förstörda och går i sönder. Kan starkt rekomendera den boken till ALLA! han försöker förklara ett väldigt svårt ämne på ett förståbart sätt. Otroligt bra! En bok som förklarar mycket av det jag har funderat på under en längre tid.
 
Jag ska förklara mina tankar mer någon dag kring denna bok och var jag står i mitt lärande just nu. Personligen har jag börjat inse att steget mellan klassisk dressyr och modern tävlingssridning är alldeles för långt i från varandra, men någonstans hoppas jag och tror att man ska kunna kobinera dem. Det måste gå att kunna tävla och prestera utan att det blir på bekostnad av hästen.
 
Det som är tråkigt för mig just nu är att de flesta inom klassisk ridning är emot tävling och de flesta "moderna" förstår inte vad man pratar om när man börjar förklara den klassiska metoden. Däremot tror jag att om båda möts på mitten skulle man kunna lära av varandra och få väldigt fina och hållbara hästar som kan prestera och må bra.
 
Jag vet inte om jag har rätt men jag hoppas! och det man absolut aldrig får glömma är att hästen är den bästa läraren och man lär sig mest genom att lyssna på den! :) 
 
 
 
Här kommer lite bilder på alla barn när dom hoppar. :) Lillans andra gång i livet och alla är lite mer rutinerade nu än på dom här bilderna, men väldigt söta är dom allihopa! :) 
(Aida - tillsalu)
 
(Contessa)
 
(Träfallets Karrolilla)
 
(Träfallets Karisina)
 
(BonBon tillsalu)


Kommentarer
lisa

malin nu får du skärpa dig! du kan inte säga "im back" och skriva ett inlägg! ;)

Svar: Nu du, har jag skrivit två! :D
Malin

2015-08-25 @ 20:24:06


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0